4 vrijblijvende offertes!

Payroll bedrijven snel en eenvoudig vergelijken

Bedrijf

Contactpersoon

E-mail

Telefoonnummer

Aantal medewerkers

Opmerkingen

GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 PAYROLL OFFERTES!

"Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Payrollbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik de juiste keuze maken."

Edwin Schrevers - Rijschooltest

Al meer dan 8.987 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 payrolloffertes aanvragen
  • Enkel hoogwaardige payrollbedrijven
  • Personeelszaken goed geregeld
  • Werkgeverschap 100% uitbesteden
  • Geen werkgeversrisico's meer
  • Meer flexibiliteit dankzij payroll

Wat is een goed payrollbureau?

In Nederland is het aantal payrollbureaus de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er bestaan op dit moment zo’n 200 tot 250 payrollbureaus in ons land, maar deze zijn niet allemaal even professioneel en betrouwbaar.

Payrolling op basis van de laagste omrekenfactor

De meeste payrollbureaus concurreren voornamelijk op de prijs. De zogenaamde omrekenfactor op basis van het brutoloon die de payrollbureaus hanteren, verschillen nogal van elkaar. U zult ongetwijfeld kiezen voor het payrollbureau met de laagste omrekenfactor, maar is dit wel het meest verstandig?

Kies niet blindelings voor de goedkoopste partij

Een lage omrekenfactor betekent niet altijd dat u ook het goedkoopste uit bent. U moet namelijk oppassen dat bepaalde risico’s die u denkt te hebben uitbesteed, alsnog voor u rekening zijn. Bij het kiezen voor de goedkoopste en meest betrouwbare payrolling partij, kunt u met een aantal punten rekening houden.

Wat is er bij de prijs inbegrepen en wat niet?

Om achteraf niet voor onaangename verassingen te komen, kunt u bij het kiezen voor een payrollbureau nagaan of bepaalde aspecten bij de prijs zijn inbegrepen. Allereerst is het goed om zekerheid te krijgen van het feit dat de kosten voor de arbodienst bij zieke werknemers voor 100% op rekening komen van het payrollbureau. Ook is het belangrijk om na te gaan of de omrekenfactor inclusief vakantiedagen en sociale lasten is, dat er rekening wordt gehouden met zaken als feestdagen en pensioentoeslagen en wie er moet opdraaien voor de beëindigingvergoeding.

Is een payrollbureau altijd betrouwbaar?

Een tweede aspect bij de keuze voor een payrollbureau is om te ontdekken of een payrollbureau betrouwbaar is. De betrouwbaarheid van een payrollbureau kunt u onder andere ontlenen aan het feit dat een organisatie in het bezit is van een SNA-keurmerk. Dit is het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) voor uitzendondernemingen dat is gebaseerd op NEN 4400-1 en NEN 4400-2. Als een organisatie daarnaast ook nog lid is van De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), de branchevereniging die de belangen behartigt van de aangesloten payroll ondernemingen, kunt u ervan uitgaan dat u temaken heeft met een professioneel en betrouwbaar payrollbureau.

Hoe kan ik de risico’s van payrolling beperken?

Tot slot kunt u de risico’s die komen kijken bij payrollen tot het minimum beperken, door na te gaan of u aansprakelijk kunt worden gesteld voor de loonheffingen en omzetbelasting, wanneer het payrollbureau verzuimt heeft te betalen. Deze risico’s kunt u beperken door gebruik te maken van een G-rekening en door bij de Belastingdienst een verklaring over het betalingsgedrag op te vragen. Op deze verklaring kan de Belasting aangeven of het payrollbureau de loonheffingen heeft betaald.

Kies het juiste payrollbureau

Het payrollbureau met de laagste omrekenfactor is dus niet altijd de goedkoopste, meest betrouwbare en minst risicovolle partij om een payroll constructie mee aan te gaan. Op basis van bovenstaande punten kunt u wellicht een betere afweging maken bij de keuze voor het meest passende payrollbureau voor uw onderneming. Vraag via deze website vrijblijvend meerdere offertes en kies voor het juiste payrollbureau!