Payroll voor- en nadelen

Payroll maakt de afgelopen jaren een flinke groei door. Ergens tussen de 150.000 en 180.000 werknemers gaan dagelijks naar hun werk met een payrollcontract. Payroll biedt werkgevers flinke voordelen maar uit werknemersorganisaties klinken vooral de nadelen door. Daarom hieronder de voor- en nadelen van payroll op een rij:
 

Uit oogpunt van de werkgever

+ meer flexibiliteit in arbeidscontracten
+ minder administratieve rompslomp
+ besparing administratieve lasten
+ besparingsmogelijkheden t.o.v. eigen CAO
+ transparant en duidelijk inzicht in de arbeidskosten per uur
– risico ketenaansprakelijkheid niet betaalde belasting
– kostenopslag voor het payrollbureau
– verzakelijking relatie werkgever en werknemer
 

Uit oogpunt van de werknemer

+ professionele salarisadministratie
+ verlaging drempel tot de arbeidsmarkt
– langere baanonzekerheid
– soms lagere lonen
 

Gemakskeuze

Payroll blijkt vooral een keuze voor gemak. Een werkgever kan in de meeste gevallen goedkoper uit zijn, als hij alles zelf doet. Maar de gemaakte fouten en besteedde tijd maken de realiteit anders. De werknemer maakt het eigenlijk niet zoveel uit wie nou betaalt. Zolang de arbeidsvoorwaarden maar goed zijn geregeld en het loonstrookje klopt. Payroll is dus voor een keuze voor gemak en de zekerheid dat alles ‘goed is geregeld”.
 

Payrollbureaus gemakkelijk vergelijken

Heeft u alle voor- en nadelen van payroll goed op een rij, vergeet u dan niet meerdere payrolloffertes met elkaar te vergelijken. En omdat u van gemakt houdt, maken wij dat u nu zeer gemakkelijk: vul uw gegevens in en ontvang direct 4 payrolloffertes en de gratis payrollgids.