Payroll in de bouw

Bouw payroll

Steeds vaker maken bouwbedrijven gebruik van payroll. Payroll wordt ingezet door aannemers, bouwbedrijven, timmerbedrijven, schildersbedrijven en onderaannemers in bouwpersoneel.

Wat houdt bouw payrolling in?

Bouw Payroll betekent dat u als werkgever het payrollbedrijf inschakelt voor alle juridische, financiƫle, arbeidsrechtelijke en administratieve zaken. In de operationele situatie verandert er niets, u blijft zoals u gewend bent de medewerkers aansturen. Uw werknemers dienen de gewerkte uren in bij het payrollbedrijf en de payroller zorgt voor de uitbetaling, het loonstrookje en loonbelasting. Ook ziekmeldingen en contractuele zaken handelt het payrollbedrijf voor u af. U ontvangt maandelijks een factuur waarin alle gewerkte uren worden verwerkt. Over het bruto uurloon betaalt u een toeslag welke qua structuur is te vergelijken met een uitzendbureau, maar qua tarief veel lager is.

Bouw CAO

De meeste payrollbedrijven maken gebruik van de NBBU-uitzendvoorwaarden en passen daarmee direct of indirect de bouw CAO toe. Dat betekent dat uw uw medewerkers Bouw CAO volgend zijn, en dus bijvoorbeeld het recht op een volledig bouwpensioen.

100% vrijwaring medeaansprakelijkheid

Bouwpersoneel op de payroll betekent meestal 100% vrijwaring tegen inlenersaansprakelijkheid. Als u zaken doet met een NEN-4400 gecertificeerde onderneming en 20% van het factuurbedrag ex btw stort de G-rekening van het payrollbedrijf, dan loopt u geen enkel risico meer.

Gratis offertes bouw payroll

Via deze website kan u gratis offertes opvragen. Payrolltarieven kunnen flink verschillen. Een verschil van maar 1% kan bovendien resulteren in tienduizenden euro’s kostenbesparing op jaarbasis. Vraag daarom nu gratis payrolloffertes aan en bespaar op loonkosten.