Payroll in de Zorg

Payroll is oorspronkelijk afkomstig uit de horecabranche maar doet steeds meer zijn intreden in de zorg en de welzijnssector.

Wat is payroll precies?

Met behulp van payroll besteed u het merendeel van de werkgeversverantwoordelijkheden uit aan een payrollbedrijf. Zij sluiten het contract met uw medewerker, verzorgen de uitbetaling en het pensioen. U behoudt de aansturing. Meer lezen over de payrollconstructie kunt u hier.

Waarom is payroll populair in de sector zorg en welzijn?

Veel zorginstellingen hebben te maken met (tijdelijke) onderbezetting op bepaalde afdelingen. Om deze op te vangen kan gebruik worden gemaakt van payroll. De tijdelijke werknemers kunnen worden ingezet zonder dat de instelling zich allerlei administratieve rompslomp op de hals haalt. Ondertussen kunnen de zorgmedewerkers zich inzetten voor hun patiƫnten en werken aan een meer structurele oplossing.

Zelf werknemers selecteren

Ook al maakt u gebruik van payroll, u kunt uw werknemers zelf blijven selecteren. Pas op het moment dat u de juiste werknemer heeft gevonden, schakelt u het payrollbedrijf in. U laat de werknemer de formulieren invullen en het payrollbedrijf regelt de rest. U behoudt natuurlijk wel zelf de aansturing en blijft inhoudelijk verantwoordelijk voor het werk van uw werknemer. Maar over de administratie hoeft u zich geen zorgen meer te maken.

Oplossing voor flexkrachten

Binnen de sector zorg en welzijn is payroll nog relatief onbekend. Payroll is echter het antwoord voor de behoefte aan flexibel personeel. Over complexe regelingen de WMO, DBC en zwaartefinanciering hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Door te specialiseren in zorg weet het payrollbedrijf vaak bepaalde zaken beter dan u. Mogelijk kunt u zelfs op bepaalde personeelskosten besparen.

Kosten van payroll

De kosten van Payroll zorg bestaan uit een all-in bedrag waarin alles is inbegrepen. De tariefstructuur is te vergelijken met die van een uitzendbureau behalve dat payroll tientallen procenten goedkoper is.

Payroll zorg offerte

Aan onze service nemen verschillende gespecialiseerde zorg payrollers deel. Vult de gegevens in en u ontvangt op discrete wijze verschillende aanbiedingen in uw e-mail.