PAYROLL – Ontvang 4 payroll offertes

Payroll neemt het werkgeverschap uit handen

Met payroll besteedt u het werkgeverschap als het ware uit. Het payroll bedrijf van uw keuze gaat contracten met uw werknemers aan, verzorgt de personeelsadministratie, salarisstroken en uitbetaling van uw medewerkers. Payroll zorgt ook voor een correcte naleving van uw mogelijke CAO, werkgevers- en werknemer regelgeving, sociale verzekeringen en belastingdienst. Ook de verzuimregistratie en uitvoering van het verzuimbeleid kunt door middel van payroll uitbesteden. U behoudt de werkinhoudelijke aansturing van uw werknemers.

Voor wie is payroll geschikt?

Payroll is oorspronkelijk afkomstig uit de Horeca omdat men daar veel met wisselend personeel werkt. Inmiddels is het gemak en de zekerheid dat payroll biedt doorgedrongen tot andere branches. Payroll wordt inmiddels ook gebruikt voor werknemers met vaste contracten en zelfs ook voor ZZP’ers. Het aantal werknemers dat verloond wordt via payroll is opgelopen tot 144.000 werknemers en wordt steeds meer geaccepteerd door werknemer, werkgevers en ZZP’ers.

Wat betekent payroll voor uw medewerkers?

De contracten van uw medewerkers worden overgenomen door het payroll bedrijf. Dat betekent dat de rechten en plichten eveneens overgaan naar het payroll bedrijf. Juridisch is er dus sprake van een andere werkgever maar op het gebied van financien, werknemersrechten en opgebouwd arbeidsverleden verandert er voor hen niets. De aansturing op de werkvloer blijft hetzelfde. Voor vragen over hun salarisstrook moeten zij voortaan bij het payroll bedrijf zijn.

Payroll en nieuwe werknemers

De werving en selectie van nieuwe personeel kunt u uitbesteden maar ook zelf blijven doen als u gebruikmaakt van payroll. Als u een nieuwe werknemer een payroll contract wilt aanbieden, dan geeft u de werknemersgegevens en bruto uurloon door aan het payroll bureau. Zij stellen vervolgens een payroll contract op voor uw nieuwe werknemer op.

Biedt payroll meer flexibiliteit?

Bijkomend voordeel kan zijn dat u meer en langer gebruik kunt maken van flexibele arbeidscontracten. Als werkgever kunt maar maximaal 3 contracten voor bepaalde termijn aanbieden. Soms zelfs nog minder als dat zo in uw CAO is geregeld. Bij het vierde contract geldt automatisch een contract voor bepaalde termijn. Dat is bij payroll anders geregeld. In eerste instantie kan vaak gebruik worden gemaakt van een uitzendcontract voorafgaand aan een payroll contract. Daarna kunnen nog eens 8 contracten voor bepaalde tijd worden geboden. In totaal kan er 3,5 jaar gebruik worden gemaakt van payroll.

Welke kosten zijn er aan payroll verbonden?

De kosten van payroll bestaan uit het bruto uurloon vermeerderd met een opslag voor de belastingdienst, werknemersverzekeringen, vakantiegeld, verlof en verzuim, pensioenlasten, administratiekosten en winstopslag.

Heeft het vergelijken van payroll offertes zin?

Payrollbureau-vergelijken heeft alle payroll bureaus met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat de payroll kosten soms wel 20-25% van elkaar verschilden. Het heeft dus zeker zin om payroll offertes met elkaar te vergelijken. Via deze site ontvangt u van vier marktleiders een scherpe payroll offerte om te kunnen vergelijken. Snel en gemakkelijk direct in uw e-mail.