Wat is een payrollbedrijf?

Vaker en vaker hoor je dat collega ondernemers gebruik maken van een payrollbedrijf. Maar wat is een payrollbedrijf? En waarom worden deze steeds vaker ingeschakeld.

Wat is een payrollbedrijf?

Een payrollbedrijf is een bedrijf dat jouw werknemers in dienst neemt en de financieel administratieve taken van je overneemt. Je werknemers zijn dus niet langer in dienst bij jou maar bij het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf verzorgt alles rondom personeelszaken. Jij ontvangt alleen nog een factuur per gewerkt uur. In deze factuur is alles inbegrepen, zodat jij precies weet wat het uur werk jou heeft gekost.

Waarom wordt een payrollbedrijf steeds vaker ingeschakeld?

Er zijn een paar redenen die hier aan ten grondslag liggen. Op de eerste plaats heb je dan zelf als werkgever geen gedoe meer. Je hoeft je alleen nog maar werkinhoudelijk te bemoeien met je medewerkers. Daarnaast biedt payroll iets meer flexibiliteit. Het is soms mogelijk meer contracten voor bepaalde tijd aan te gaan. Op de derde plaats geldt dat in sommige gevallen financieel voordeel behaald kan worden doordat werknemers een lager salaris ontvangen.

Veel soorten en maten payrollbedrijven

Er zijn veel soorten en maten payrollbedrijven. De voordelen van een payrollbedrijf verschillen dan ook enorm. En niet onbelangrijk de tarieven verschillen ook flink en dat kan je duizenden euro’s schelen. Via onze website kan je vrijblijvend offertes aanvragen, doe er je voordeel mee.